Τα προϊόντα μας

Ελιές καλαμών

Οι ελιές καλαμών καθιστώνται ένας από τους πιο διαδεδομένους τύπους ελληνικών ελιών. Ξεχωρίζουν από την ιδιαίτερή τους γεύση, τη σαρκώδη υφή, το  βαθύ μωβ ή μαύρο λαμπερό χρώμα και το σχήμα τους το οποίο είναι μυτερό.  Είναι οι πιο φημισμένες επιτραπέζιες ελιές παγκοσμίως και καλλιεργούνται κυρίως στην περιοχή της Φθιώτιδας αλλά και στη υπόλοιπη Ελλάδα. Κατόπιν επεξεργασίας μπορούν να προσφερθούν ως ολόκληρες, εκπυρηνωμένες, κομμένες σε φέτες, κομμένες στα τέσσερα ή σε μισά και διατηρούνται σε άλμη με ξύδι.

 

Ελιές Αμφίσσης Μαύρες

Ένας εξίσου διαδεδομένος τύπος ελιάς είναι οι μαύρες ελιές "Άμφίσσης". Λαμβάνονται από ελαιόκαρπους που συλλέγονται μετά την πλήρη ωρίμανση ή λίγο πριν από την ολοκλήρωση της πλήρους ωρίμανσης. Ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή και την περίοδο συλλογής τους, το χρώμα τους μπορεί να είναι κοκκινόμαυρο, μελανοϊώδες, ιώδες ή βαθύ καστανό. Διακρίνονται από το σχήμα τους το οποίο είναι στρογγυλό. Έχουν λεπτό φλοιό και σάρκωμα με εξαιρετική υφή και πολύ νόστιμο πολτό που τις διακρίνει από άλλες ποικιλίες ελιών. Κατόπιν επεξεργασίας μπορούν να προσφερθούν ως ολόκληρες, εκπυρηνωμένες, κομμένες σε φέτες, κομμένες στα τέσσερα ή σε μισά και διατηρούνται άλμη με ξύδι.

Ελιές πράσινες

Υπάρχουν δύο είδη πράσινων ελιών που παράγονται στην Ελλάδα,

α) Τύπος "Χαλκιδικής" (ωοειδούς μορφής) που καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή της Χαλκιδικής στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτές οι ελιές είναι γνωστές για τα μεγάλα μεγέθη τους.

β) Τύπος "Αμφίσσης" (στρογγυλό σχήμα) που καλλιεργείται στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα και είναι σχετικά μικρού μεγέθους ελιές.

Και οι δύο ποικιλίες είναι διάσημες σε όλο τον κόσμο για το λαμπερό πράσινο χρώμα τους, την πλούσια γεύση, την ομαλή υφή και το φρέσκο άρωμα τους. Μπορούν να προσφερθούν με τη φυσική ολόκληρη μορφή τους ή μπορούν να υποστούν περαιτέρω επεξεργασία και να προσφερθούν ως εκπυρηνωμενες, κομμένα σε φέτες, τέταρτα, μισόκαρπα η τσακιστά.